MŠ ČTYŘLÍSTEK NYMBURK

Fotogalerie 2017

2. den školy v přírodě

Ráno nás probudilo sluníčko svými paprsky. To se nám to krásně vstávalo. Po snídani, ke které byla křupavá houstička se sýrem, jsme se vydali na tajnou obchůzku s důležitým posláním, při kterém jsme obdrželi dopis od královny Fantazie. První úkol pro nás skřítky byl na světe. Totiž v jedné z nejznámějších pohádek zmizela perníková chaloupka. Děti se rozhodli pomoci. Cestou jsme se zastavili na svačince (ovoce a čaj) a vydali jsme se do lesa paní Ježibabě chaloupku postavit. Po cestě jsme se naučili další sloku naší písničky "Máme doma obludu".
Konečně jsem mohli splnit slib, který jsme královně dali. Každý v týmu (červeňáčků, modráčku, žluťáčku, zelenáčku) se pustil do práce. Výsledek byl neskutečný. Jedna chaloupka hezčí než druhá. Určit tu nejkrásnější byl nadlidský výkon, proto královna Fantazie odměnila všechny družstva stejně.
Jelikož čas na horách utíká velmi rychle a nastal čas oběda, rozloučili jsme s lesem i chaloupkami a vydali se zpátky na chatu. K obědu byla rajské omáčka, knedlík s hovězím masem a knedlíčková polévka. Paní kuchařka měla velikou radost z tolika přídavků.
Po krátkém odpočinku na pokojích jsme venku oslavili narozeniny našeho milého kamaráda Kubíčka. A už nás Zlatovláska provázela dalšími soutěžními úkoly (pomoc mravenečkům s perlami, přinesení živé a mrtvé vody,.....).
K večeři byla výborná čína s rýží. Po spršce pak už jen pohádka na dobrou noc a šupky hupky do svých pelíšků. Nyní už všichni krásně spinkají. Hezký večer přeje Dana, Lucka, Verča, Erika a Katka