MŠ ČTYŘLÍSTEK NYMBURK

Fotogalerie 2017

4. den školy v přírodě

Dnes nás opět budilo sluníčko. Den jako malovaný. Ráno jsme se nasnídali (čerstvá houstička s máslem a jahodovou marmeládou). Po snídani jsme vyrazili do lesa, abychom i my našim maminkám a tatínkům, když musí chodit do práce, přivezli trošku těch našich hor domů:-)
Ke svačince jsme měli ovoce se sušenkou. Když jsme se posilnili, čekala na nás plavba za pirátským pokladem. Šipky nám udávaly směr. Cestou jsme plnili různé úkoly (udělej žabáky, vyjmenuj jehličnaté stromy, předveď ospalou kozu...), až jsme došli k lesu, kde byl ukryt poklad. Temnota nás sice po cestě doprovázela, ale my jsme se nedali a poklad našli:-). To byste nevěřili, co náš poklad ukrýval:-). Mimo neočekávaných šišek, větviček, mechů, což nás překvapilo, jsme v něm našli samé dobrůtky. (Maminky a tatínkové moc děkujeme, jak jste na nás mysleli). Po náročně plavbě jsme zakotvili na zdejší mýtince. Zazpívali si písničku o pirátech, uvili věnečky, natrhali kytičky. K rozhledně Štěpánce jsme nakonec nedošli, i když nám chyběl kousek. Museli jsem to otočit zpátky na oběd. K obědu se podávala čočková polévka a kuřecí maso s rýží.
Po zaslouženém odpočinku jsme se nasvačili (chlebík s rybičkovou pomazánkou), a protože bylo nádherné počasí, vyrazili jsme před chatu, kde jsem sportovali, hráli pohádkové hry (pantomimu, scénky, hádanky....). Na večeři jsme šli již slavnostně oblečení. Měli jsem sice šunko fleky, ale za to se zlatou tečkou - zmrzlinkou. Následoval slavnostní přípitek, diskotéka a vyhodnocení celé školkové hry. Děti dostávaly odměny v podobě dárečků z tomboly, medailí, diplomů a jiných pozornosti, jako vzpomínku na letošní školu v přírodě.
Šlo se balit - uff:). Sprška, pohádka a do hajan. Necháme si zdát o maminkách a tatíncích. Už se na vás těšíme:)
Všechny děti jsou v pořádku. Lucka, Dana, Verča, Erika a Katka