MŠ ČTYŘLÍSTEK NYMBURK

Fotogalerie 2021

Čarodějný týden s předškoláky

01. 05. 2021

V čarodějném týdnu jsme toho s dětmi stihli opravdu hodně. Pohráli jsme si s havětí - pavouky, krysami, netopýry a hady - odvážní byli úplně všichni, a některým se dokonce povedlo nějaký ten strach nebo odpor překonat :o) Vyzkoušeli jsme si, jak má pavouk těžkou práci při výrobě pavučiny...a jaké to je, když se do ní někdo chytí.

Naučili jsme se kouzelná zaříkávadla a vymýšleli jsme svá vlastní (nenápadně jsme trénovali rýmování). Vyrobili jsme si netopýry a pavouky, aby nám to jako správným ježibabkám a ježidědkům slušelo.

Nenechali jsme se napálit a úkol se začarovanými geometrickými tvary jsme zvládli na jedničku.

Vyvrcholením týdne byl čarodějnický rej kolem vlastnoručně vyrobeného ohně, létání na koštěti kolem něj a nakonec i přeskakování ohně. Pár čarodějů a čarodějnic si sice "připálilo" plášť nebo čarodějnou bačkoru, ale zábava to byla veliká.

Uvařili jsme a ochutnali "lektvar proti zlobení" podle receptu staré čarodějnice ...tak snad fungoval celý víkend :o) Na závěr si čarodějové mohli "zalovit" v kouzelné sklenici hlídané hadem a plné pavouků .. a vytáhnout si sladkou odměnu.

Zpátky na seznam fotogalerie Zpátky úvod

Čarodějný týden s předškoláky Čarodějný týden s předškoláky Čarodějný týden s předškoláky Čarodějný týden s předškoláky Čarodějný týden s předškoláky Čarodějný týden s předškoláky Čarodějný týden s předškoláky Čarodějný týden s předškoláky Čarodějný týden s předškoláky Čarodějný týden s předškoláky Čarodějný týden s předškoláky Čarodějný týden s předškoláky Čarodějný týden s předškoláky Čarodějný týden s předškoláky Čarodějný týden s předškoláky Čarodějný týden s předškoláky Čarodějný týden s předškoláky Čarodějný týden s předškoláky Čarodějný týden s předškoláky Čarodějný týden s předškoláky Čarodějný týden s předškoláky Čarodějný týden s předškoláky Čarodějný týden s předškoláky Čarodějný týden s předškoláky Čarodějný týden s předškoláky Čarodějný týden s předškoláky Čarodějný týden s předškoláky Čarodějný týden s předškoláky Čarodějný týden s předškoláky Čarodějný týden s předškoláky Čarodějný týden s předškoláky Čarodějný týden s předškoláky Čarodějný týden s předškoláky Čarodějný týden s předškoláky Čarodějný týden s předškoláky Čarodějný týden s předškoláky Čarodějný týden s předškoláky Čarodějný týden s předškoláky Čarodějný týden s předškoláky Čarodějný týden s předškoláky Čarodějný týden s předškoláky Čarodějný týden s předškoláky Čarodějný týden s předškoláky Čarodějný týden s předškoláky Čarodějný týden s předškoláky Čarodějný týden s předškoláky Čarodějný týden s předškoláky Čarodějný týden s předškoláky Čarodějný týden s předškoláky Čarodějný týden s předškoláky Čarodějný týden s předškoláky Čarodějný týden s předškoláky Čarodějný týden s předškoláky Čarodějný týden s předškoláky Čarodějný týden s předškoláky Čarodějný týden s předškoláky Čarodějný týden s předškoláky