MŠ ČTYŘLÍSTEK NYMBURK

Fotogalerie 2019

Projektový den - Berušky - „Zdravé zoubky s úsměvem

23. 10. 2019

Naše třída Berušek se zapojila do projektu „Zdravé zoubky s úsměvem", který se zabývá preventivní péčí o zuby, aby si děti hravou formou osvojily, jak předcházet zubním kazům. Naučily se, jak správně pečovat o své zoubky. Osvojily si správnou techniku čištění. Dozvěděly se, jak často zuby čistit, co zoubkům prospívá a naopak (ovoce a zelenina x sladkosti). Jaké pomůcky používat (jaký kartáček, kolik pasty, využití fluoridu, jak použít zubní nit, mezizubní kartáček). Kdo kromě nás ještě o naše zoubky pečuje (zubař, dentální hygienistka). Kdy a kolikrát ročně chodit k zubaři. Co se zuby může udělat coca – cola (sladké nápoje).

Projektový den byl plný různorodých činností. V úvodu byly děti motivované pohádkou, kterou nám mladé studentky zahrály. Pohádka byla O Sněhurce, která si nečistila zuby. Po pohádce si děti hravou formou vyzkoušely správný nácvik čistění zubů na speciálních modelech nebo s vlastními zubními kartáčky.

Poté jsme si společně zahrály didaktické hry “Pán čáp ztratil zoubeček“ v podání studentek (děti hledaly barevné zoubky). Berušky zase na oplátku seznámily studentky s hrou, která nás provázea celým týdnem “Kazík chodí okolo“. Deti si zazpívaly jsme si tematickou písničku „Moje tělo“. 

Na závěr si děti vybarvily omalovánky zoubků s kartáčkem.

Po úspěšném dokončení celého projektu si děti odnesly drobný dárky v podobě omalovánek a brožurek. Beseda byla nejen poučná, ale i zajímavá. Budoucí stomatoložky byly velmi příjemné a naše Berušky byly spokojené a nadšené.

 

 

Zpátky na seznam fotogalerie Zpátky úvod

Projektový den - Berušky - „Zdravé zoubky s úsměvem Projektový den - Berušky - „Zdravé zoubky s úsměvem Projektový den - Berušky - „Zdravé zoubky s úsměvem Projektový den - Berušky - „Zdravé zoubky s úsměvem Projektový den - Berušky - „Zdravé zoubky s úsměvem Projektový den - Berušky - „Zdravé zoubky s úsměvem Projektový den - Berušky - „Zdravé zoubky s úsměvem Projektový den - Berušky - „Zdravé zoubky s úsměvem Projektový den - Berušky - „Zdravé zoubky s úsměvem Projektový den - Berušky - „Zdravé zoubky s úsměvem Projektový den - Berušky - „Zdravé zoubky s úsměvem Projektový den - Berušky - „Zdravé zoubky s úsměvem Projektový den - Berušky - „Zdravé zoubky s úsměvem Projektový den - Berušky - „Zdravé zoubky s úsměvem Projektový den - Berušky - „Zdravé zoubky s úsměvem Projektový den - Berušky - „Zdravé zoubky s úsměvem Projektový den - Berušky - „Zdravé zoubky s úsměvem Projektový den - Berušky - „Zdravé zoubky s úsměvem Projektový den - Berušky - „Zdravé zoubky s úsměvem Projektový den - Berušky - „Zdravé zoubky s úsměvem Projektový den - Berušky - „Zdravé zoubky s úsměvem Projektový den - Berušky - „Zdravé zoubky s úsměvem Projektový den - Berušky - „Zdravé zoubky s úsměvem Projektový den - Berušky - „Zdravé zoubky s úsměvem Projektový den - Berušky - „Zdravé zoubky s úsměvem Projektový den - Berušky - „Zdravé zoubky s úsměvem Projektový den - Berušky - „Zdravé zoubky s úsměvem Projektový den - Berušky - „Zdravé zoubky s úsměvem Projektový den - Berušky - „Zdravé zoubky s úsměvem Projektový den - Berušky - „Zdravé zoubky s úsměvem Projektový den - Berušky - „Zdravé zoubky s úsměvem Projektový den - Berušky - „Zdravé zoubky s úsměvem Projektový den - Berušky - „Zdravé zoubky s úsměvem Projektový den - Berušky - „Zdravé zoubky s úsměvem Projektový den - Berušky - „Zdravé zoubky s úsměvem